1200-C17 - Ilulissat Bymidte - Fredericiap Aqq.

1200-C17 (da)

loading image
Henter kort...
static-map
  • Lokation - by/bygd

    Ilulissat

  • Formål

    Centerområder

  • Anvendelse specifik

    Fælles formål

  • Anvendelse

    Områdets anvendelse fastlægges til centerformål, med følgende funktioner: Offentlig administration, butikker, kontorer, offentlig- og privat service, institutioner, hotel- og restaurationsvirksomhed, samt boliger. Ved nybyggeri eller ændret anvendelse af bebyggelse langs med Kussangajannguaq gælder, at stueplan kun må anvendes til publikumsorienterede funktioner som butikker, caféer, restauranter, hoteller, vandrehjem, turistoperatører, frisører o.lign. Delområde C17 indeholder detailområderne: C17.1 på cirka 49.900 m2, C17.2 på cirka 46.000 m2, C17.3 på cirka 22.700 m2, C17.4 på cirka 11.800 m2, C17.5 på cirka 2.700 m2 og C17.6 på cirka 700 m2 Ubebyggede arealer, der ikke er udlagt til andet formål, må kun indrettes eller benyttes som fælles offentlige friarealer og skal gives en udformning, der harmonerer med områdets beliggenhed og anvendelse.

  • Eksisterende forhold

    Området omfatter et areal på cirka 13 ha

  • Bebyggelse

    Delområde C17 er opdelt i 6 detailområder. I detailområde C17.1 må ny bebyggelse opføres i 2 ½ etage og på udpegede placeringer kan ny bebyggelse opføres i op til 5 eta-ger. I detailområde C17.2 må ny bebyggelse opføres i op til 2 ½ etage. I detailområde C17.3 må ny bebyggelse opføres i op til 2 ½ etage. I detailområde C17.4 må ny bebyggelse opføres i op til 6 etager. I detailområde C17.5 må ny bebyggelse opføres i op til 2 ½ etage og på en udpeget placering, kan ny bebyggelse opføres i op til 5 etager. I detailområde C17.6 må ny bebyggelse opføres i op til 1 etage.

  • Rummelighed

    Inden for detailområde C17.5 kan der opføres ny bebyggelse inden for det på bilag 3 viste byggefelt A. Detailområdet har en restrummelighed på 555 m2 af-hængigt af bebyggelsens endelige udformning. Inden for detailområde C17.6 kan der opføres ny bebyggelse inden for det udlagte byggefelt. Detailområdet har en restrummelighed på 400 m2 afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående byggemuligheder er udnyttet, jf. pkt. 8.1 og 8.2, regnes delområde C17 for fuldt udbygget og uden restrum-melighed.

  • Trafikbetjening og forsyning

    Området vejbetjenes fra Kussanngajaannguaq, Alanngukasik, Nuisariannguaq og Kaaleeraq Poulsenip Aqq. Kussangajaannguaq udlægges i en bredde af 10 m. Kussanngajaannguaq er omfattet af en 12 m vejbyggelinie (en klausuleret zone) målt fra vejmid-ten. Alanngukasik er omfattet af en 12 m vejbyggelinie (en klausuleret zone) målt fra vejmidten. Nuisariannguaq er omfattet af en 12 m vejbyggelinie (en klausuleret zone) målt fra vejmidten. Fredericiap Aqq., Mathias Storchip Aqqutaa og Aaron Mathiesenip Aqquserna er omfattet af en 10 m vejbyggelinie (en klausuleret zone) målt fra vejmidten. Kaaleeraq Poulsenip Aqquserna er omfattet af en 5 m. vejbyggelinje, (en klausuleret zone) målt fra vejmidten. Områdets øvrige veje er omfattet af en vejbyggelinie (en klausuleret zone) på 3 m målt fra vejmidten. Den klausulerede zone er forbe-holdt teknisk forsyning, og inden for den må der ikke opføres nogen form for bebyggelse.

  • Fredede og bevaringsværdige træk

    B-7, B-8, B-9, B-10, B-11, B-15, B-17, B-20. B-25, B-26, B-31, B-750, B-963 og B-964 er bevaringsværdige. Disse bygninger må ikke nedrives eller på anden måde gives et ændret ydre uden kommunalbestyrelsens tilladelse. Området er udpeget som særligt bevaringsværdigt område (§2-område)

  • Klausulerede zoner

    Der er fastlagt klausulerede zoner omkring lufthavnen i form af hindringsfri flader som består af, dels et horisontalt plan og en konisk flade og dels af ind- og udflyvningsflader i banens forlængelse. Området er beliggende inden for det hindringsfri plan ved lufthavnen og er omfattet af ind- og udflyvningsflader. Den maksimale kipkote for bygninger og anlæg og anlægskote for veje er variabel og afhænger af afstand til landingsbanen og en vinkelret afstand fra centerlinjen. Området er beliggende under det hindringsfrie plan for lufthavnen og er omfattet af den horisontale flade, hvor bygninger og andre anlæg ikke må opføres over kote 73,0 meter og veje ikke må anlægges over kote 67,0 meter.

  • Særlige bestemmelser

    Tilbygninger til eksisterende bygninger skal tilpasses den eksisterende bygnings udtryk og formsprog. Bygherre til hotellet, i detailområde C17.5, skal senest ved ansøgning om byggetilladelse dokumentere, at der ikke opstår miljømæssige påvirkninger, såsom gener i form af røgafkast. Det er således også bygherres ansvar at afdække de eventuelt afledte udgifter hertil. Selve løsningen på afhjælpning af gener ved røgafkast må ikke ændre på den eksisterende bebyggelses ydre fremtræden. I detailområde C17.5 er det muligt at opføre et taghus inden for det markerede areal som vist på bilag 3 i detailområdeplanen for C17.5. Taghuset må maks. være 250 m2.